Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighed

Bliv frivillig

Café Exit har brug for flere frivillige til at gøre en indsats for indsatte og tidligere indsatte.

Mange frivillige er i gang i Café Exits arbejde, og det er af uvurderlig betydning, at der er mennesker, som vil bruge tid på at være sammen med indsatte og tidligere indsatte,

“Opbygning af nye sociale netværk for de tidligere indsatte er det allervigtigste, man kan gøre for at støtte dem til ikke at vende tilbage til dem, de plejer at hænge ud med,” siger William Rentzmann, der i 40 år var direktør i Kriminalforsorgen. Hans erfaringer understreges af de senere års forskning fra USA og Canada på dette område.


En frivillig er én, der vil den indsatte

”Da vi i Kriminalforsorgen indførte samfundstjeneste i 1980’erne, foregik det netop på de steder, hvor man kunne udføre samfundstjeneste sammen med frivillige, som ikke får penge for deres arbejde. Frivillige er engagerede, og de kriminelle kan mærke, at her kommer én, der vil mig.

Desuden lærer de frivillige meget om kriminelle, og de kan give videre til deres omgangskreds, at de har arbejdet sammen med en, som på næsten alle punkter er et almindeligt menneske. Det betyder langt mere, end når vi andre siger det,” siger William Rentzmann,

Frivillige er med i næsten alle grene af Café Exits arbejde, så du kan også finde et sted, hvor du kan bidrage. Café Exit har altid brug for flere. For at blive frivillig skal du være mindst 25 år.


Kurser for frivillige

Som frivillig får du mulighed for at deltage i  kurser, hvor der er fokus på emner med relation til Café Exits arbejde. Fx oplysning om rets- og fængselssystemet, om kriminalitetens årsager, om ”den gode samtale” og om konfliktløsning.


Lige nu er der især brug for frivillige til:

Kvindeklubben (til aktiviteter i Jyderup Fængsel)

Frivillige mentorer (til indsatte og tidligere indsatte, bl.a. kvindelige indsatte i Jyderup Fængsel)

        • Frivillige til gælds- og juridisk rådgivning


Læs mere om:

Café Exits frivilligpolitik

Café Exits frivilligstrategi


Bliv frivillig


Du kan sende sikker mail til alle medarbejdere med en @cafeexit.dk-mailadresse ved at anvende dette link til den offentlige certifikationsdatabase.