Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Bliv mentor for indsatte og tidligere indsatte

(Foto: Pixabay)

Bliv mentor for indsatte og tidligere indsatte

Vil du være med til at gøre det nemmere for indsatte at komme ud i samfundet efter en fængselsstraf? Så er Café Exits mentorarbejde måske noget for dig? Vi søger nye mentorer til København og Odense.

Mennesker, der sidder i fængsel, har ofte en baggrund med mange svigt og et bredt spektrum af problemstillinger såsom boligløshed, gæld, misbrug, psykiske diagnoser, svag tilknytning til arbejdsmarkedet, dårlig kontakt til det offentlige mv. Derfor har vi i Café Exit en række tilbud for at imødekomme vores brugeres behov for hjælp, bl.a. vores mentorordning.

Mentorens opgave er at støtte op om den indsatte eller tidligere indsatte i tiden op til og efter løsladelsen, og kan eksempelvis være:
• Fængselsbesøg.
• Hjælp til boligsøgning, flytning, indkøb af møbler, uoverskuelig økonomi osv.
• Kontakt med kommune, jobcenter, Kriminalforsorgen, læge mv. 
• Samtaler om stort og småt, godt og skidt, fremtidsdrømme og forhindringer. 

Det er Cafe Exits mentoransvarlige, som står for at matche mentor og mentee. Et forløb starter med en gensidig forventningsafstemning, hvor det bl.a. aftales, hvordan mentoren bedst støtter mentee alt efter tid, ressourcer og kompetencer. Mentorarbejdet sker i et samarbejde og en løbende dialog med Café Exits mentoransvarlige. Som frivillig mentor kan du forvente at blive klædt godt på til opgaven og blive en del af et engageret og rart frivilligmiljø.

Det forventes, at du er fyldt 25 år, er stabil og noget robust, møder vores brugere fordomsfrit og i øjenhøjde og kan leve med, at ting tager tid og ikke altid går som planlagt og forventet.

Cafe Exit har eksisteret i 15 år og har afdelinger i København, Odense og Aarhus med 12 ansatte og ca. 130 frivillige. Skriv til vores mentoransvarlige Johnny på jvp@cafeexit.dk eller ring på 21 15 90 92, hvis du kunne tænke dig at blive mentor hos os. Du kan også finde flere informationer på vores hjemmeside cafeexit.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!