Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

(Foto: Pixabay)

Bliv mentor for indsatte og tidligere indsatte - bl.a. for indsatte kvinder

Vil du være med til at gøre det nemmere for indsatte at afsone og senere komme ud i samfundet efter deres fængselsstraf? Så er Café Exits mentorarbejde måske noget for dig! Vi søger lige nu nye mentorer til kvindelige indsatte i Jyderup Fængsel.

Jyderup Fængsel er Danmarks første kvindefængsel, som blev etableret for godt et år siden, og her sidder kvinder fra hele landet.

Der er i øjeblikket stor efterspørgsel på mentorstøtte til de kvindelige indsatte i Jyderup Fængsel – både i arresten, lukket og åbent fængsel. Flere af kvinderne har lange domme foran sig. Vi har derfor lige nu særligt behov for mentorer, der vil besøge kvinderne i fængslet og evt. supplere besøgene med telefoniske samtaler – og som enten bor i nærområdet eller er indstillet på at bruge egen bil eller offentlig transport til besøgene. Udgifter til transport dækkes naturligvis af Café Exit.

Mennesker, der sidder i fængsel, har ofte en baggrund med mange svigt og en bred vifte af problemer såsom boligløshed, gæld, misbrug, psykiske diagnoser, svag tilknytning til arbejdsmarkedet, dårlig kontakt til det offentlige mv. Derfor har vi i Café Exit en række tilbud for at imødekomme vores brugeres behov for hjælp, bl.a. vores mentorordning.

Mentorens opgave er at støtte op om den indsatte eller tidligere indsatte i tiden op til og efter løsladelse, og det kan eksempelvis være med:
• Fængselsbesøg
• Hjælp til boligsøgning, flytning, indkøb af møbler, uoverskuelig økonomi osv.
• Kontakt med kommune, jobcenter, Kriminalforsorg, læge mv.
• Samtaler om stort og småt, godt og skidt, fremtidsdrømme og forhindringer.

Det er Café Exit, der står for at matche mentor og mentee, og et forløb starter med en gensidig forventningsafstemning, hvor det bl.a. aftales, hvordan mentoren bedst støtter mentee alt efter tid, ressourcer og kompetencer. Mentorarbejdet sker i samarbejde og løbende dialog med Café Exits mentoransvarlige. Som ny mentor kan du forvente at blive klædt godt på til opgaven og blive en del af et engageret og rart frivilligmiljø.

Det forventes, at du som person er stabil og noget robust, møder vores brugere fordomsfrit og i øjenhøjde og kan leve med, at ting tager tid og ikke altid går som planlagt og forventet.

Café Exit har eksisteret i 15 år og har afdelinger i København, Odense og Aarhus med 12 ansatte og ca. 130 frivillige. Skriv eller ring til projektleder Meline (København) på maf@cafeexit.dk // 28 94 20 44, hvis du kunne tænke dig at blive mentor hos os. Du kan også finde flere informationer på vores hjemmeside cafeexit.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig!