Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kvindeklubben pakker bankogaver. (Foto: Bent Dahl Jensen)

Julehygge med indsatte kvinder i Jyderup Fængsel

I sidste halvdel af november har teams fra Café Exits kvindeklub lavet juledekorationer og hygget med indsatte kvinder i Jyderup Fængsel. Kvindeklubben har på skift været rundt i alle afdelinger i arresten og de åbne og lukkede fængselsafdelinger, og alt i alt er der blevet lavet omkring 100 dekorationer.

I de kommende uger tager Kvindeklubben en ny runde til fængslets afdelinger og klipper julepynt og laver julehygge med æbleskiver og brunkager med kvinderne. I fængselsafdelinger bliver der også holdt julebanko, og forleden pakkede Kvindeklubben (billedet) op imod 200 gaver, som de frivillige selv har doneret, til julebanko-spillet.

Omkring 20 frivillige er med i Kvindeklubben, og projektleder Meline Frederiksen koordinerer aktiviteterne, der foregår 1-2 gange om ugen i fængslet.


Deltagelsen i kreative workshops er næsten fordoblet

Café Exits aktiviteter i kvindefængslet er – ligesom mange andre af foreningens indsatser indenfor murene – vokset meget markant i år. Ved udgangen af november havde 691 kvinder deltaget i Kvindeklubbens kreative workshops. Det er næsten dobbelt så mange som i hele 2021, hvor vi havde 432 deltagere.

Vi har også haft flere deltagere til madklubber og kultureftermiddage i år end sidste år, ligesom der er påbegyndt flere gældsrådgivninger og mentorforløb.

Bliv mentor for indsatte kvinder

Bliv frivillig i kvindeklubben