Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Yoga og vejrtrækningsøvelser fik Jerry ud af kriminalitet

Flere og flere kriminelle bliver i dag tilbudt mindfulness som hjælp til at forlade deres miljø. En af dem er 42-årige Jerry, der efter et årti som storkriminel narkohandler fik lagt sit liv om ved hjælp fra yoga og vejrtrækningsteknikker, skriver Berlingske.dk. Avisen skriver videre:

Det kursus, han var på, er et af mange mindfulness-inspirerede tilbud, der udbydes til kriminelle og tidligere kriminelle.

Selvom man i Kriminalforsorgen ikke har tal på, hvor mange indsatte i fængslerne der hvert år får hjælp til at lægge kriminaliteten bag sig via mindfulness-kurser, ved man, at antallet er ”steget markant” over de seneste 10-15 år. Det hænger sammen med, at antallet af kurser, som har et element af mindfulness i sig som fx yoga, er steget eksplosivt.

Stigningen i brugen af mindfulness sker, selvom man i Kriminalforsorgen ikke rubricerer tilbuddene som behandling i klassisk forstand, fordi mindfulness ”ikke ændrer ved deltagerens sociale og psykiske problemer”. Til gengæld kan det give ro og dermed fungere som et supplement til mere klassiske behandlingsformer, siger chefkonsulent Niels Løppenthin til Berlingske.dk.