Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Antallet af ulovlige telefoner i fængslerne er faldet markant

Færre indsatte får sneget mobiltelefoner ind i de danske fængsler, efter en række tiltag blev indført sidste år, skriver Jyllands-Posten på baggrund af en ny opgørelse fra Kriminalforsorgen.

Det seneste år blev der beslaglagt 853 telefoner målt fra 4. kvartal i 2016 samt de første tre kvartaler af 2017. Til sammenligning lå tallet på omkring 1.500-2.000 om året fra 2012 og frem til 2016, hvor stramningerne trådte i kraft.

”Det er første gang i mange år, at vi ser så lavt et tal, og det er gået rigtig stærkt. Den udvikling er vi svært tilfredse med. Det er en lang række indsatser, som vi nu kan se bærer frugt,” siger Lars Rau Brysting, chef for Koncern Sikkerhed i Kriminalforsorgen.

Kim Østerbye, formand for Fængselsforbundet, stiller sig dog kritisk overfor, hvad de mange tiltag også har medført.

”Mange steder laver vi ikke andet end at visitere. Det er enormt mange ressourcer, vi bruger i det daglige på at visitere, hvor vi i stedet fjerner os fra de indsatte. I ganske få tilfælde, hvor der bliver fundet mobiltelefoner, drejer det sig om ulovlig kommunikation, der har generet politiets efterforskning. Til gengæld skader de mange visitationer vores forhold til de andre fanger,” siger han.