Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vold og trusler mod fængselsbetjente er steget med 50 procent på et år

“I de første ti måneder af 2016 har der været 507 volds- og trusselsepisoder mod personalet i Kriminalforsorgen, hvilket er 50 procent mere end i samme periode i 2015. I den periode var der 336 overfald,” skriver Fængselsforbundets netavis med henvisning til Kriminalforsorgens statistik.

Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, hilser det velkomment, at deri regeringsgrundlaget for den nye trekløverregering står, at “vi vil ikke tolerere vold og trusler mod fængselsbetjente, som løfter en stor og vigtig opgave hver eneste dag.”

De fleste overfald sker i Kriminalforsorgens store institutioner. Især tre fængsler skiller sig negativt ud. Det drejer sig om Nyborg Fængsel, Enner Mark Fængsel og Renbæk Fængsel, hvor volden er steget mest.

Nyborg Fængsel har i år oplevet en stigning på 200 procent – fra 18 til 57 episoder – i forhold til samme periode sidste år. I Enner Mark Fængsel havde man sidste år 28 episoder med vold og trusler. Det tal ligger nu på 66. Det er en stigning på mere end 130 procent. Og i Renbæk Fængsel er der sket mere end en firdobling af antallet af vold og trusler i 2016 sammenlignet med samme periode sidst år. Konkret er man gået fra syv indberettede episoder til 29 i det sønderjyske fængsel,” skriver Fængselsforbundets netavis.