Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Formanden for Det Kriminalpræventive Råd: "Unge kriminelle skal stilles til ansvar, men ikke straffes"

“Selvom færre danske unge begår kriminalitet, glæder det formanden for Det Kriminalpræventive Råd, Henrik Dam, at den nye regering vil gøre noget ved den lille gruppe af unge, som stadig begår kriminalitet. Han håber, at regeringen vil stille de unge kriminelle til ansvar uden at straffe dem,” skriver Det Kriminalpræventive Råd.

”Regeringen vil oprette et ’ungenævn’, der kan reagere hurtigt og effektivt. Det ser lovende ud. Jeg håber og tror på, at nævnet lægger sig langt ovre i det forebyggende hjørne, og at det ikke indeholder straf, for vi ved, der ikke kommer noget godt ud af at sætte børn i fængsel. Sætter du en 12-årig i fængsel, får du en hårdkogt 15-årig kriminel ud,” siger Henrik Dam.

Det Kriminalpræventive Råd anbefaler, at det nye nævn tager udgangspunkt i elementer fra genoprettende retfærdighed, som har vist særdeles gode resultater i udlandet og bruges i blandt andet Norge og Nordirland. Her mødes gerningsmand og offer, og gerningsmanden kan tage ansvar. Samtidig får offeret nemmere ved at bearbejde hændelsen og reducere eventuel angst. På baggrund af mødet skræddersyr myndighederne en plan sammen med den unge.