Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ahmeds erfaring med fodlænke: "Et skub i den rigtige retning"

"Ahmed havde været fængslet flere gange, men i 2015 fik han tilladelse til at afsone den sidste del af en fængselsstraf med fodlænke. Det gav ham mod på at komme videre med sit liv,” hedder det i en artikel på Kriminalforsorgens hjemmeside om brugen af fodlænke.

”33-årige Ahmed Hassan havde levet af kriminalitet hele sit voksne liv, og han havde flere fængselsdomme bag sig for blandt andet indbrud og salg af narko. Men han havde længe gerne villet leve et almindeligt liv, og det ønske voksede, da han fik familie. Så da han fik mulighed for at afsone sidste del af en fængselsstraf med fodlænke – den såkaldte backdoor-ordning – besluttede han at gøre alt for, at det kunne blive en ny start,” hedder det videre i artiklen.

”Efter jeg fik børn, blev det klart for mig, at jeg måtte væk fra det kriminelle liv. Men det var ikke let. Min straffeattest var plettet, og jeg kunne ikke fremvise et CV. Derfor så jeg fodlænken som en håndsrækning til at blive en del af samfundet igen,” siger Ahmed Hassan, der ellers tidligere gjorde oprør mod alt.

Ahmed Hassan havde en hård barndom. Han voksede op hos sin mor, fordi forældrene blev skilt, da han var lille. Og hun fik en ny mand, der var voldelig over for ham. Da Ahmed Hassan var 12 år, ville moren ikke længere have ham boende, og han flyttede over til sin far. Men også faderen kunne finde på at slå. Ahmed Hassan vænnede sig til, at man ikke kunne være tryg overfor sine nærmeste, og vreden i ham voksede.

”Jeg havde altid klaret mig godt i skolen. Men jeg ville straffe mine forældre. Så jeg forlod skolen efter 10. klasse og begyndte at hænge ud med kriminelle. Som 17-årig fik jeg min første dom for et røveri og blev anbragt på en pension. Der mødte jeg andre kriminelle unge, og så tog det fart: Jeg lavede bræk, solgte narko og var voldelig, hvis nogen kom i vejen for mig. Og sådan fortsatte min tilværelse de næste 10 år,” forklarer han.