Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vold koster milliarder

Vold har store menneskelige konsekvenser for ofrene og koster samfundet mere end 2,3 milliarder kr. årligt. Det viser en ny rapport, som opgør de samlede samfundsøkonomiske konsekvenser af volden. Det kalder på mere forebyggelse, mener Det Kriminalpræventive Råd.

Rapporten ”Samfundsøkonomiske omkostninger ved vold”, som Rambøll har udarbejdet for Det Kriminalpræventive Råd, opgør de samlede omkostninger ved vold for det danske samfund – herunder udgifter til sygehuse, psykiatri, politi, domstole, krisecentre, tabte indtægter på arbejdsmarkedet og personlige omkostninger for de ramte: I alt 2,3 milliarder kroner.

”Vold har store menneskelige omkostninger for dem, der bliver ramt, og når vi gør den samlede regning op, koster voldshændelser samfundet milliarder til skadestuer, retsvæsenet og krisecentre. Derfor er det vigtigt at forebygge vold så tidligt som muligt – både for ofrene og for vores samfund,” siger Jonas Mannov, analytiker i Det Kriminalpræventive Råd.

Læs hele artiklen på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside

Hent rapporten ”Samfundsøkonomiske omkostninger ved vold”