Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Varetægtsfængsel er værre end fængselsafsoning

P1 Morgen bragte torsdag den 2. marts 2017 et indslag i anledning af, at Peter Scharff Smith, der lektor ved institut for kriminologi og retssociologi ved Oslo Universitet, har udgivet en ny bog, hvor han skriver, at varetægtsfængsling måske er den allerhårdeste straf, man kan få i Danmark. Han fortæller, at varetægtsfængslingen er et langt større indgreb end selve det at blive dømt, fordi man så får nogle andre vilkår.

I indslaget medvirker også Tom Rostved, der er tidligere indsat og frivillig i Café Exit. Tom Rostved har sammenlagt været 21 år i fængsel, og har i været varetægtsfængslet i omkring 4 år. Han fortæller i indslaget, at det er meget værre at sidde i varetægtsfængsel end at afsone en dom – blandt andet er det frustrerende på grund af uvisheden om, hvad der kommer til at ske. Han fortæller også om de restriktioner, man er underlagt, hvis man har brev- og besøgskontrol, som betyder, at politiet skal læse breve, og når man får besøg af familien, overvåges de af en politibetjent.