Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Flere børn og unge sidder i fængsel

“Sidste år sad der i gennemsnit 14 mindreårige i fængsler og arresthuse hver dag. Tallet er det højeste siden 2010, til trods for at ungdomskriminaliteten er historisk lav,” skriver på Fængselsforbundets netavis.

I 2016 sad der i gennemsnit 14 personer under 18 år i fængsler og arresthuse hver dag. Det viser Kriminalforsorgens statistik på området. Tallet for 2016 er det højeste i seks år. I 2015 var det 11, og året før var det ni mindreårige. Ifølge Danmarks Statistik begår 15-19-årige dog kun halvt så meget kriminalitet i dag som for ti år siden.

Tidligere chefpolitiinspektør Per Larsen, der er formand for Børnerådet, er meget kritisk over for det stigende antal børn og unge, der kommer i kontakt med det rå miljø bag murene.

”Vi anbefaler på det kraftigste, at børn ikke sidder i fængsel, og det er afgørende, at vi får rustet vores sociale system, så det er muligt at placere dem på sikrede institutioner i stedet. De her børn og unge har brug for en intensiv pædagogisk indsats, og ikke de voldsomme omgivelser et rigtig fængsel er,” siger Per Larsen til Fængselsforbundets netavis.