Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ungdomskriminaliteten er fortsat lavere end i 2006 – men den er steget i de seneste år, bl.a. på grund af Umbrella-sagen

Ungdomskriminaliteten er fortsat lavere end i 2006 – men den er steget i de seneste år. Det fremgår af en rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor om udviklingen i børne- og ungdomskriminalitet. Stigningen i de seneste år skyldes dog især én sag, nemlig den såkaldte Umbrella-sag, hvor mange unge blev mistænkt og sigtet for at have delt videoer med krænkende optagelser med mindreårige, skriver Politiken.dk.

Fra 2006 til 2015 blev antallet af mistanker eller sigtelser mod 10-17-årige for straffelovsovertrædelser mere end halveret. Udviklingen stagnerer herefter i 2016, og frem til 2018 sker der en øgning på 30 pct., da antallet af mistanker og sigtelser mod 10-17-årige går fra 11.487 i 2016 til 14.974 i 2018, fremgår det af rapporten fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Stigningen siden 2016 kan dog ikke bruges som dokumentation for, at børn og unge generelt er begyndt at blive mere kriminelle igen, skriver Politiken.dk. Seniorkonsulent i Justitsministeriet, Britta Kyvsgaard, siger: ”Fraregner du Umbrella-sagen – de unge og de forhold der angår sagen – så har vi en stabilitet siden 2015.”

I Umbrella-sagen blev et stort antal børn og unge sigtet for at have delt krænkende materiale. I løbet af det seneste år er der sket en vækst på næsten 3.000 mistanker og sigtelser for digitale sexkrænkelser rettet mod 853 personer. I langt størstedelen af tilfældene handler mistanken om blufærdighedskrænkelse og besiddelse af børnepornografi, skriver Politiken.dk.

Hent rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor

Læs hele artiklen på Politiken.dk