Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ulovlig brug af peberspray er steget efter lempede regler

Siden det ved årsskiftet blev lovligt at købe en peberspray til at kunne forsvare sig i eget hjem, er antallet af sager om ulovlig brug af peberspray steget landet over, skriverDR Nyheder. Der har været cirka 1.500 sager om ulovlig brug, besiddelse og indførelse af peberspray fra årsskiftet til efteråret, viser en aktindsigt, som DR Nyheder har fået i alle landets 12 politikredse.

DR Nyheder har også spurgt de 12 politikredse, hvor mange sager om ulovlig peberspray, de havde hele sidste år. Indtil videre har fire svaret: Tre politikredse har oplevet en fordobling af sager, den sidste en tredobling – og året er vel at mærke ikke omme endnu.

Den slags ulovlig brug af peberspray fandt også sted, før loven trådte i kraft. Alligevel er Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, ikke i tvivl om, at de mange flere sager skyldes, at man nu kan købe pebersprays i danske butikker. Politikerne har ganske enkelt udrustet de forkerte, mener han.

Læs hele artiklen på DR Nyheder

Relaterede artikler:

John blev angrebet med peberspray i sit eget hjem: ‘Jeg var fuldstændig forsvarsløs’, DR Nyheder, 01-12-2019

Finn var blind efter peberspray-angreb: Alle tre støttepartier presser på for forbud, DR Nyheder, 02-12-2019