Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Juraprofessorer: Pligtforsømmelse og slingrekurs i embedsmænds håndtering af telesag

Justitsministeriet så passivt til i teledatasagen på grund af valget, og det forsvarer minister Hækkerup. Embedsværket har svigtet sin pligt til at handle i så alvorlig en sag, siger juraeksperter til Politiken.dk.

Forsvarsadvokater, domstole, Folketinget og borgerne. Selv den fungerende justitsminister Søren Pape Poulsen (K) blev holdt hen i uvidenhed om nyere tids største retsskandale i tre måneder fra Justitsministeriets første kendskab til sagen om politiets telefejl. En medvirkende årsag til forsinkelsen var, at Justitsministeriet op til folketingsvalget havde besluttet sig for at være passiv i sin behandling af teledatasagen. Og det var med folketingsvalget som eksplicit begrundelse.

Men departementets passivitet i sagen var forfejlet, uden statsretlig grobund og – viser det senere forløb – også inkonsistent. Sådan lyder vurderingen fra to juraprofessorer. De to er: Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet, og Jørgen Albæk Jensen, professor i statsforfatningsret ved Aarhus Universitet. De uddyber deres kritik i artiklen på Politiken.dk.

Læs hele artiklen på Politiken.dk

Relateret artikel:

Minister: Det tog for lang tid at orientere retsvæsen om teleskandale, DR Nyheder, 28-11-2019

Mulige forbrydere går fri: ‘Det er sager om vanvidskørsel og økonomisk kriminalitet’, DR Nyheder, 28-11-2019