Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Udstationerer fængselsbetjente trods personalemangel

Manglen på personale i Storstrøm Fængsel får nu Kriminalforsorgen til at udstationere fængselsbetjente fra resten af Sjælland, skriver DR Nyheder.

Cirka 25 betjente fra Sjælland skal på skift udstationeres til Storstrøm fængsel. De første starter fra november og ordningen kører frem til marts. Det er en dyr løsning, for alle de timer, betjentene bruger på at køre til og fra arbejde, indgår som overarbejde for de udstationerede fængselsbetjente, siger fællestillidsmand Henning Mørck til DR Nyheder.

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, kalder det ”en grotesk situation”, at man ”tvinger folk væk fra fængsler, der i forvejen er i personaleunderskud”. Han henviser til, at der i forvejen er mangel på personale i de sjællandske arresthuse i Jyderup, Kalundborg og Ringsted.

Kriminalforsorgens områdedirektør på Sjælland, Rasmus Andersen, anerkender, at det ikke er den optimale løsning. Men man kan ikke trylle mere personale frem lige nu, da der er mangel på fængselsbetjente i hele landet.

Læs hele artiklen på DR Nyheder