Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Regeringen indgår aftale om bandepakke med S og DF

Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) indgik fredag den 24. marts en aftale med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om en række initiativer mod rocker- og bandekriminalitet.

”Med denne aftale sætter vi hårdt mod hårdt. Målet er klart: Borgernes tryghed og sikkerhed skal sikres. Rockere og bandemedlemmer skal holdes i fængslerne så længe som muligt, så de ikke kan chikanere, true og skyde på almindelige borgere. Det skal have vidtrækkende og omfattende konsekvenser, hvis man vender fællesskabet ryggen for at blive rocker eller medlem af en bande,” hedder det indledningsvis om bandepakken, der indeholder 35 forslag, der kan ses i aftalen.

Justitsministeriet oplyser, at det vil koste ca. 90 mio. kroner årligt at gennemføre initiativerne i Bandepakke III, når forslagene er fuldt indfaset. ”Bandepakke III finansieres med midler fra rammen til byfornyelse, en rebudgettering af reserven til politiets internationale beredskab og en stramning af optjeningsprincippet for børne- og ungeydelser,” oplyser ministeriet.