Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Politisk aftale om ny bandepakke

Hårdere straffe, øget kontrol og et opholdsforbud i op til 10 år for rockere og bandemedlemmer. Det er nogle af de centrale punkter i en ny bandepakke. Den faldt fredag eftermiddag (24. marts) på plads efter forhandlinger mellem regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, skriver Information.dk.

Flere af forslagene i pakken har på forhånd vakt opsigt. Blandt andet at rockere og bandemedlemmer ud over en fængselsstraf også kan få forbud mod at opholde sig i det område, hvor de har begået kriminalitet.

Den type forbud kan gælde i op til ti år.

Kritikerne mener, at det kan få store konsekvenser for den enkelte, som måske har familie i området. Den bekymring preller dog af på Søren Pape Poulsen:

”Vi har at gøre med rå, kompromisløse kriminelle. Det er ikke folk, der stjæler en slikkepind nede i brugsen. Det er folk, der gør almindelige danskere utrygge. Det er på tide, at de nu får kærligheden at føle på den gode måde,” siger justitsministeren i artiklen på Information.dk.

Ifølge Dansk Folkepartis Peter Kofod er der tale om den måske “hårdeste bandepakke i danmarkshistorien”.

Også retsordfører Trine Bramsen (S) er tilfreds med, at der nu skal gås endnu hårdere til de omkring 1400 personer, som ifølge politiet har tilknytning til rocker- og bandemiljøet.

Enhedslistens retsordfører, Rune Lund, mener til gengæld, at dele af pakken kan være i strid med grundloven. Og at det manglende fokus på resocialisering vil føre til mere kriminalitet.

Det sidste udestående i forhandlingerne var finansieringen, der er på 90 millioner kroner årligt.

Pengene tages fra rammen til byfornyelse, reserven til politiets internationale beredskab og en stramning af optjeningsprincippet for børne- og ungeydelser, skriver Information.dk.