Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny undersøgelse: Volden er historisk lav

Volden er i mange år faldet i Danmark. I de nyeste tal fra skadestuerne ser vi dog, at udviklingen stagnerer i 2016. Særligt unge mænd er udsat for vold,” skriver Det Kriminalpræventive Råd.

Unge mænd mellem 15 og 24 år er mest udsat for vold. Det sker typisk i nattelivet, når de unge mænd er ude fredag og lørdag nat. Det viser undersøgelsen Vold i Danmark 2016 – belyst ved tal fra skadestuerne. Rapporten er foretaget af Rambøll for Det Kriminalpræventive Råd.

”Selvom politianmeldelserne af vold stiger, ser vi altså et stabilt lavt niveau, når vi måler volden ud fra skadestuedata. Det er meget positivt, for det tyder på, at danskerne i mindre grad tolererer vold og derfor er mere tilbøjelige til at anmelde det,” siger analytiker i Det Kriminalpræventive Råd Ingrid Soldal Eriksen.

Samtidig understreger hun, at der ikke er noget, der tyder på, at volden er blevet voldsommere.

”Vi kan se, at den mest udbredte voldsform er stump vold, fx knytnæveslag, og det udgør over 80 procent af tilfældene og har gjort det siden 2008,” siger Ingrid Soldal Eriksen.