Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny rapport: Flere drab begået af psykisk syge kunne muligvis være undgået

En ny rapport fra Retspsykiatrisk Klinik under Justitsministeriet tegner et dystert billede af psykiatrien. Mangelfuld behandling kædes sammen med vold og drab, skriver Politiken.dk.

En af landets mest erfarne retspsykiatere, overlæge Gitte Ahle, har haft opgaven med at undersøge de i alt 218 mentalerklæringer, der er skrevet i andet halvår af 2016 til brug i retssager mod de pågældende. Erklæringerne har det til fælles, at de alle konkluderer, at personen var sindssyg i gerningsøjeblikket og dermed ikke egnet til almindelig straf, men i stedet burde dømmes til behandling.

Konklusionen fra den nye rapport lyder, at i 74 procent af sagerne fik personen »utilstrækkelig psykiatrisk behandling« i tiden op til, at vedkommende begik kriminalitet, ligesom det vurderes, at den utilstrækkelige behandling »er en risikofaktor for kriminaliteten«. Rapporten omhandler syv drab og seks drabsforsøg. Her er vurderingen, at i 11 ud af 13 sager var behandlingen utilstrækkelig, inden personen begik forbrydelsen.

Læs hele artiklen på Politiken.dk


Relaterede artikler:

Alarmerende rapport om psykisk syges vold lå klar i månedsvis uden at blive offentliggjort, Politiken.dk, 25-04-2019 (betalingsartikel)

Overlæge om sindssyge kriminelle: ”Det er frihedens pris”, Politiken.dk, 26-04-2019 (betalingsartikel)