Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Flere og flere fængsles i Danmark – modsat fx Norge og Finland

Antallet af fængslinger er faldet i de fleste lande i Europa siden 2012. Bare ikke i Danmark. Her går udviklingen den modsatte vej. Det konstaterer Europarådet i sin nyeste opgørelse, som bygger på mere end 40 landes fængselsstatistikker. Det skriver Politiken.dk.

Den faldende tendens startede i 2012 og er især slået igennem i lande som Norge og Finland, som Danmark almindeligvis kan sammenlignes med. I de to nordiske lande er faldet i antallet af fanger udregnet til henholdsvis 10,1 og 9,5 procent.

I opgørelsen er Danmark derimod kommet i kategori med lande, hvor antallet af fanger procentvis er steget mest. Herhjemme er der tale om en stigning på 7,2 procent, i Holland er stigningen på 6,7 procent, og i Italien måler man 7,5 procents stigning.

Samtidig optræder Danmark også med en rød søjle i Europarådets statistik over lande, som har problemer med overbelægning. Der er røde søjler for 12 lande, som har over 100 fanger per 100 fængselspladser, og Danmark er her på linje med Grækenland, Slovenien og Østrig, skriver Politiken.dk.

Læs hele artiklen på Politiken.dk (betalingsartikel)