Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Mor: Min søn er røget ind og ud af fængslet i syv år, men ingen ønsker at tale om forebyggelse

”Jeg er mor til Frederik. En ung mand, der de seneste 7 år er røget ind og ud af fængslet, har misbrugt stoffer og stjålet fra sin familie. … Det er som at have et barn med en terminal diagnose, hvor ingen kan fortælle, hvor lang tid han har tilbage. Bliver han skudt, stukket ihjel, eller tager han en overdosis af stoffer?” Sådan skriver en mor i et debatindlæg på Politiken.dk

Moren – Charlotte Møller-Olesen, der er lektor, mentor og oplægsholder – fortæller videre om sin fortvivlelse over, at der politisk er meget ringe interesse og forståelse for forebyggelse i behandlingen af kriminelle, fordi ”det ikke sælger billetter”. Hun skriver blandt andet:

“I Norge hedder Kriminalforsorgen ’Kriminalomsorgen’, og det lille ord omsorg bærer hele den måde, Kriminalomsorgen og dens medarbejdere arbejder med de indsatte på. I Danmark er Kriminalforsorgens opgave: At drive landets fængsler og arresthuse, føre tilsyn med dømte på fri fod og deltage i kriminalitetsforebyggende arbejde.

Deltage? Mellem kontrol, visitation og sikring presser man vel lidt forebyggelse ind? Nej, forebyggelse er ikke en kerneopgave i det danske samfund – på trods af de åbenlyse muligheder, der er.”

Læs hele debatindlægget på Politiken.dk