Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Debatindlæg: ”Isolationsfængsling er psykisk tortur og bør afskaffes”

”Som forsvarsadvokat har jeg flere gange haft klienter, der erklæret sig uskyldige, men alligevel ender med at tilstå, fordi deres psyke ikke kan holde til isolationsfængsling,” skriver forsvarsadvokat Erbil G.E. Kaya i et debatindlæg på Information.dk om den øgede brug af strafcelle (isolationsfængsling) i arrester og fængsler. Han skriver blandt andet:

”Strafcelle under varetægtsfængsling overgår langt formålet med varetægtsfængsling, i hvilken forbindelse man skal være opmærksom på, at folk endnu ikke er dømt og stadig betragtes som uskyldige.

Isolationsfængsling er psykisk tortur. Isolation af en person i strafcelle i eksempelvis 7-14 dage er altødelæggende for en persons værdighed og integritet. Det kan knække selv den mest hårdføre og skabe varige psykiske mén, bidrage til depression, psykose, stress samt selvmordstanker og selvmordsforsøg.

Civiliserede lande som Norge og Sverige har forstået dette og afskaffet isolationsfængsling. Det bemærkelsesværdige er, at vi i Danmark ikke bare anvender isolation, men at der tilmed er sket en enorm stigning i anvendelsen af isolationsfængsling.”

Læs hele debatindlægget på Information.dk