Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Martin er tidligere kriminel: Vold og stoffer er ikke længere en del af julen

”Martin Bentsen røg ind og ud af fængslet, fra han var 14 år, til han var 34 år. Nu fejrer han jul som kristen efter at være blevet troende i fængslet,” skriver Kristeligt Dagblad i en artikel om den nu 38-årige Martin Bentsen.

Fra han var 14 år, til han var 34 år, fejrede han enten jul i et fængsel eller udenfor påvirket af stoffer. Og skal han vælge én juleaften, der topper alle de andre i at være dårlig, vælger han én, han tilbragte uden for tremmerne.

”Som så mange andre juleaftener begyndte den med, at jeg spiste julemiddag hos min mormor. Bagefter gik jeg ud og tog stoffer med nogle kammerater, der heller ikke havde noget at lave, og her endte jeg med at begå vold mod en person og blev efterlyst. Jeg måtte gå under jorden og kunne ikke fejre nytår,” siger han.

I dag er Martin Bentsen hverken voldelig eller på stoffer. Det tidligere bandemedlem med 16 voldsdomme på straffeattesten begyndte i 2011 at læse i Bibelen og blev senere troende. Han forklarer det som et Guds mirakel, at han i dag ikke er i fængsel, men på Mariager Højskole, hvor han læser en bachelor i anvendt teologi.

Alt ved Martin Bentsens liv har ændret sig, siden han kom ud af fængslet i 2013. Han stoppede med at tage medicin for ADHD og har ikke taget det siden. Han genetablerede kontakten til sin familie og afskar forbindelsen til det kriminelle miljø. Det betød, at han for første gang i sit voksne liv skulle fejre jul som kristen. Og for første gang i lang tid med hele sin familie.