Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kriminalforsorgen: Upassende sprogbrug accepteres ikke

Fra den 1. september kommer der nye, strengere retningslinjer for, hvordan Kriminalforsorgens personale skal reagere ved vold, trusler og upassende sprog og adfærd. De nye retningslinjer blev sendt ud til institutionerne i slutningen af juni 2017 og træder i kraft den 1. september, fremgår det af Kriminalforsorgens hjemmeside.

“Det er vigtigt, at vi siger fra overfor dårligt sprogbrug. Ellers flyttes grænsen for hvordan vi taler til hinanden, og det fæstner sig i kulturen. Dårligt og respektløst sprogbrug eskalerer og optrapper konflikter i relationen mellem betjente og indsatte,” siger centerdirektør Annette Esdorf.

Kort fortalt er normalreaktionerne blevet skærpet i tilfælde af vold mod medindsatte og personale, og trusler om vold mod medindsatte og personale. Desuden er der nu nye retningslinjer for, hvornår man skal reagere over for upassende sprog og adfærd. Hidtil er upassende sprogbrug og adfærd blevet sanktioneret med advarsel, en bøde eller betinget strafcelle. Fra den 1. september 2017 vil sanktionen som udgangspunkt være ubetinget strafcelle i 3–5 dage i førstegangstilfælde, og hvis den indsatte er placeret i åbent fængsel, skal overførsel til lukket fængsel overvejes.