Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kriminalforsorgen om mindre bandeafsnit: Der skal mere til

Kriminalforsorgen ser opsplitning af bandeafsnittene – som foreslået af Fængselsforbundet – som en god mulighed til bedre at kunne håndtere de indsatte i fængslerne i fremtiden. Men det er dog ikke nok til at komme de banderelaterede problematikker til livs, mener Thorkild Fogde, der er direktør for Kriminalforsorgen. Det skriver Information.dk. Avisen skriver videre:

”Hvis vi skal undgå det helt, skal bandemedlemmerne isoleres helt, men så får vi nogle andre problemstillinger, fordi isolation har nogle helbredsmæssige konsekvenser for de indsatte. Der er derfor ikke en simpel løsning. Sektionering er utvivlsomt et af redskaberne, men vi skal også kigge på andre muligheder og tænke bredere,” siger han.

Thorkild Fogde mener dog, at der er behov for mere viden på området, inden Kriminalforsorgen kan pege på bedre løsninger.

Det er især, hvad der får banderne til at hænge sammen, og hvad der skal til for at bryde deres bånd inde i fængslerne, som vi i dag ikke ved nok om, påpeger han.