Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Der begås færre indbrud og røverier end for fem år siden, men hver anden dansker tror, at antallet er steget

Kriminalitetstyper som indbrud og røveri er i dag mindre udbredt end for fem år siden. Alligevel tror cirka hver anden dansker, at der i dag er flere røverier og indbrud i forhold til for fem år siden. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Undersøgelsen af danskernes opfattelse af kriminalitet er bl.a. baseret på seks forskellige spørgsmål, hvor de involverede i undersøgelsen har vurderet, om der i dag er færre eller flere overtrædelser af forskellige former for kriminalitet i forhold til for fem år siden. Disse vurderinger er sammenlignet med udviklingen i antallet af anmeldelser til politiet.

For hovedparten af de undersøgte kriminalitetstyper har der været et fald i udviklingen de seneste fem år. Den eneste af de undersøgte kriminalitetstyper, hvor tallene viser en stigning i udviklingen, er for voldsforbrydelser.

For straffelovsovertrædelser, røverier, indbrud, biltyverier og ungdomskriminalitet er der færre overtrædelser i dag i forhold til for fem år siden. Undersøgelsen viser, at for disse kriminalitetstyper er det mellem 74 % og 85 % af befolkningen, der fejlbedømmer udviklingen, idet de tror, at der i dag er flere eller samme antal overtrædelser som for fem år siden, skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse om undersøgelsen.