Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Café Exit: Banderne må ikke få lov til at skygge for de kriminelle, vi faktisk kan hjælpe

“Hvis vores eneste svar på de verserende bandekonflikter er, at flere skal ind at sidde, skruer vi samtidig ned for empatien i fængslerne. Hvis vi gør det, bliver vi ude af stand til at nå de indsatte, som faktisk kan hjælpes. De indsatte, som bare har brug for en hånd, et positivt netværk, og at der er nogen, der ser dem i øjnene og anerkender dem som mennesker. Hvis ikke vi kan vise dem menneskelighed i dette kritiske øjeblik, taber vi dem på gulvet. Det er en katastrofe,” skriver Café Exits organisationschef, Ole Bjørn Andersen, i et debatindlæg i Kristeligt Dagblad.

Ole Bjørn Andersen skriver blandt andet:

”I Café Exit har vi siden 2007 med stor succes hjulpet tidligere indsatte med at komme tilbage i samfundet, blandt andet gennem mentorordninger og rådgivning om økonomi. Vi tilbyder samtalehjælp til dem, vi møder i fængslerne, og dem, der kommer forbi vores caféer, og oplever gang på gang, hvilken forskel det gør i et menneskes liv at blive mødt i øjenhøjde.

Sammen med kommunernes dygtige socialrådgivere og Kriminalforsorgen, forsøger vi at være systemets menneskelighed udadtil. Det sparer samfundet for millioner. Det vil koste staten dyrt ikke at hjælpe os og fængslerne med at løfte vores opgave, hvis banderne får al opmærksomheden.”