Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Kriminalforsorgen lancerer civilsamfundsstrategi: Styrket samarbejde skal bygge bro mellem livet inden og uden for fængselsmurene

Kriminalforsorgen lancerer civilsamfundsstrategi: Styrket samarbejde skal bygge bro mellem livet inden og uden for fængselsmurene

Kriminalforsorgen har lanceret en ny strategi, der skal styrke samarbejdet med civilsamfundsorganisationerne. Civilsamfundsstrategien er lavet med tæt inddragelse af en række civilsamfundsorganisationer og kan bidrage til, at flere indsatte hjælpes til et kriminalitetsfrit liv, skriver Kriminalforsorgen. Strategien er en del af flerårsaftalen for Kriminalforsorgen 2022-2025 og skal ses som et vigtigt supplement til det kriminalitetsforebyggende arbejde i Kriminalforsorgen.

Med civilsamfundsstrategien sikres klare rammer for samarbejdet, civilsamfundsorganisationerne inddrages systematisk, og der skabes et overblik over organisationernes tilbud. Fx hjælp til at finde job, få styr på gælden eller udvide den indsattes netværk, hvilket kan hjælpe den indsatte til at bygge bro mellem livet inden og uden for murene. Kriminalforsorgen samarbejder blandt andet med civilsamfundsorganisationerne High:five, Café Exit, Røde Kors og pårørendeforeningen SAVN.

Kriminalforsorgens direktør, Ina Eliasen, siger, at samarbejdet med civilsamfundsorganisationerne er vigtigt i forhold til opgaven med at motivere indsatte til en kriminalitetsfri tilværelse. ”Vi har en lang, positiv tradition for at samarbejde med civilsamfundet, og det er det solide fundament, vi bygger videre på. Vores medarbejdere løfter en vigtig og afgørende opgave i at motivere de indsatte til et liv uden kriminalitet. Ved at styrke vores samarbejde med civilsamfundsorganisationerne og få et overblik over deres tilbud, styrker vi også vores kriminalitetsforebyggende arbejde og bygger broen til livet udenfor, siger Ina Eliasen.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) siger: ”Hver gang vi kan skubbe en indsat i den rigtige retning, så giver vi noget tilbage til samfundet. Mere tryghed til danskerne. Et bedre liv for den indsatte. Håb for den indsattes venner og familie. Civilsamfundsorganisationer landet rundt gør en kæmpe indsats for netop det arbejde. Ved at styrke samarbejdet med civilsamfundsorganisationerne, styrker vi kriminalitetsbekæmpelsen i Danmark.”

Læs mere

Styrket samarbejde skal bygge bro mellem livet inden og uden for fængselsmurene (pressemeddelelse), Kriminalforsorgen, 02-06-2023

Sammen om at gøre en forskel (civilsamfundsstrategien), Kriminalforsorgen, 02-06-2023