Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Kokkeelever i Nyborg Fængsel og juniorkokkelandsholdet dystede i madlavning bag fængslets mure

I mandags deltog eleverne i kokkeskolen i Nyborg Fængsel i et særligt arrangement, der blev fulgt af både TV2 Fyn og Fyens Stiftstidende. Den dag var juniorkokkelandsholdet på besøg i fængslet, og de dystede i en konkurrence, hvor de tilberedte lækre retter med pighvar, vagtel og grøntsager. De var inddelt i hold med både indsatte og kokke fra landsholdet, og det var ifølge reportagerne en stor oplevelse for alle.

”Jeg har følt rigtig meget spænding for den her dag. Vi har forberedt det i to og en halv måned. Det bliver fantastisk at konkurrere med dem, og se, hvad de kan lære os,” fortæller Ahmed Hussein til Fyens Stiftstidende, inden konkurrencen går i gang. Han har været indsat i fængslet i fem år og går nu på kokkeuddannelsen, og hans mål er at få arbejde som kok efter løsladelsen.

”Det er en fed oplevelse. Både at kunne give dem en oplevelse, men også at kunne lære noget selv, heriblandt at lære nogle af de ting, som vi ved, fra os,” fortæller Anton Frandsen, juniorkokkelandsholdets kaptajn, til avisen.

Se indslaget på TV2 Fyn (indslaget begynder på minuttal 18:30).

Læs hele artiklen fra Fyens Stiftstidende.