Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

KONCEPT X: En bevægelse for samarbejde i fængsler og ud

Koncept X er en bevægelse fra individ til fællesskab, det handler om at skabe en fælles uddannelseskultur, hvor man smitter med det gode. Det foregår i et samarbejde mellem Café Exit, Kriminalforsorgen, indsatte og øvrige interessenter – og med økonomisk støtte fra Østifterne.

I processen med at skabe denne uddannelseskultur er der udviklet et koncept, som gør det muligt at arbejde systematisk med skabelsen af en samarbejds- og læringskultur. Dette koncept, der centrerer sig omkring tilbagevendende workshopprocesser, kalder vi Koncept X som arbejdstitel, idet vi ønsker at inddrage indsatte og andre i at tone projektets identitet gennem blandt andet navngivning og visualisering.

Udover de tilbagevendende workshops er der også givet støtte til at afledte projekter kan hjælpes i gang. De afledte projekter er en vigtig og integreret del af konceptet, både i forhold til at sikre forankringen i Kriminalforsorgen og i forhold til at føre konceptet videre ud i samfundet. De afledte projekter bygger også på samskabelse og at ”smitte med det gode”.