Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Kvindefængsel i Jyderup 2021 – en ny begyndelse

Frivillige i Café Exits kvindeklub kommer jævnligt i Horserød, Jyderup og Vestre Fængsler, hvor de laver kreative aktiviteter med indsatte kvinder. (Foto: Bent Dahl Jensen)

Kvindefængsel i Jyderup 2021 – en ny begyndelse

Kvinder udgør kun ca. 5 % af de indsatte i danske fængsler. I Café Exit fylder de mere, ikke mindst takket være den flittige indsats af Café Exits kvindeklub, der i 10 år har besøgt fængslernes kvindeafdelinger og skabt positive fællesskaber med udgangspunkt i kreativt arbejde.

I 2021 åbner et nyt fængsel kun for kvindelige indsatte i Jyderup. I den forbindelse har Café Exit modtaget en donation fra Oak Foundation Denmark, så vi kan bidrage bedst muligt til at skabe gode rammer for de kvindelige indsatte. Café Exit har fokus på, at det både handler om at skabe viden om kvindelige indsattes behov, og at skabe opbakning og motivation hos alle parter. Dette kan kun ske gennem samarbejde med de kvindelige indsatte, Kriminalforsorgen og andre myndigheder og organisationer.