Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Ny offerundersøgelse: Nye tal for voldtægter og forsøg på voldtægt

Årligt bliver omkring 11.400 kvinder udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg. Det viser netop offentliggjorte tal fra offerundersøgelsen ”Udsathed for vold og andre former for kriminalitet”, som Justitsministeriet, Det Kriminalpræventive Råd og Rigspolitiet har gennemført i samarbejde med Københavns Universitet, skriver Det Kriminalpræventive Råd.

”Vi står som samfund med et alvorligt problem, vi må tage seriøst. Det er helt uacceptabelt, at så mange kvinder oplever at blive udsat for voldtægt. Vi er nødt til at gøre meget mere for at forebygge, at kvinder i tusindtal bliver voldtaget og seksuelt krænkede,” siger formanden for Det Kriminalpræventive Råd, Erik Christensen.

Tallet 11.400 er et gennemsnit for årene 2017-2019 på grund af usikkerheder for de enkelte år. Alligevel ser Jonas Mannov, analytiker i Det Kriminalpræventive Råd, en tydelig stigende tendens. ”Der er en klar stigning. Flere og flere kvinder tilkendegiver, at de har været udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg. Og 11.400 er et stort tal. Det svarer til, at over 200 kvinder om ugen bliver udsat for voldtægt og voldtægtsforsøg. Det er vi nødt til at gøre noget ved,” siger Jonas Mannov.

Læs hele artiklen på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside

Links til relaterede artikler:

11.400 forsøg eller fuldbyrdede voldtægter om året: Ny undersøgelse afdækker overgrebet i Danmark, Politiken.dk, 07-12-2020

Voldtægtsofre får forbedret juridisk støtte med finanslovsaftalen, Information.dk, 08-12-2020 (betalingsartikel)