Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Indsatte låses inde i længere tid – for Storstrøm Fængsel mangler personale

De danske fængsler er pressede. Fængselsbetjentene bliver nedslidte og forlader faget i utide, uden at der er nye og friske kræfter klar til at tage over, samtidig kommer der flere og flere indsatte. Det efterlader et fængselssystem i knæ. Storstrøm Fængsel på Falster er et af de danske fængsler, der tydeligst mærker personalemanglen, skriver Information.dk.

I marts måned mangler der at blive besat 345 vagter på Storstrøm Fængsel. På nuværende tidspunkt er der 83 betjente til at holde fængslet i gang, og når fængslet kører på fuld kapacitet, burde der være 153 fængselsbetjente, forklarer fængselsbetjent Mads Holgersen. Det er 70 betjente for lidt.

Personalemanglen rammer både fængselsbetjentene og de indsatte. Særligt det relationsopbyggende arbejde mellem betjent og indsat har måttet lade livet som konsekvens af de manglende kolleger, fortæller han.

Når fængslet er underbemandet, er et af de tiltag, man tyer til i Storstrøm Fængsel, at natlukke bestemte afdelinger. Det betyder, at der i stedet for de fire betjente, der normalt er på en hel afdeling fordelt over to etager, kun er to fængselsbetjente. De indsatte kan derfor ikke længere gå frit rundt på gangen og i opholdsrum. De må af sikkerhedsmæssige grunde låses inde på deres egne celler uden kontakt til andre indsatte og uden at kunne komme ud i løbet af dagen, forklarer Mads Holgersen. Her er der for alvor rum til, at frustrationerne kan gro, og det fordrer på ingen måde resocialiseringen af de indsatte, tværtimod, skriver Information.dk.

Læs hele artiklen på Information.dk (betalingsartikel)


Relateret artikel:

Fængselsbetjente har dobbelt så højt sygefravær som andre statsligt ansatte, Information.dk, 22-03-2019