Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Retsordfører på besøg i Horserød: ”Det er sværere at finde personale her end i Bilka”

Fængselsforbundet har inviteret retsordførerne til Horserød for at vise dem, hvordan vilkårene er for ansatte og indsatte i Kriminalforsorgen netop nu. SF’s retsordfører Karsten Hønge sagde ja tak. Det skriver Fængselsforbundets netavis, som fulgte besøget.

”Jeg er virkelig overrasket over, hvor få betjente, der er til at passe så stort et område med så mange indsatte. Det er jo sværere at finde personale her end i Bilka, og der er det ellers ret svært,” siger Karsten Hønge.

”Jeg er imponeret over, at det personale, vi møder, er så engageret og udviser så meget overskud. Jeg ville være kronisk bekymret over, hvad der kunne ske, hvis det var mig, der arbejdede her,” siger retsordføreren, der også er temmelig overrasket over de indsattes kår: ”Jeg synes, nogle af cellerne er virkelig usle. Der er jo ikke engang håndvask, og de er lukket inde på cellerne fra klokkken 21 til 7. Det betyder, at betjentene skal låse op for toiletbesøg mange gange i løbet af en vagt.”

Der er otte fængselsbetjente til at passe 250 indsatte i det åbne fængsel, da retsordføreren er på besøg. Fængslet er for alvor ramt af personalemangel og de strukturelle problemer, der karakteriserer Kriminalforsorgen netop nu: Belægget er steget, antallet af betjente er faldet og de indsatte er blevet hårdere, skriver Fængselsforbundets netavis.

Læs hele artiklen på Fængselsforbundets netavis