Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Indsat i avisinterview: "Jeg kan ikke afvise, at jeg kommer ind igen"

Henrik afsoner en femårig dom for væbnet røveri. Han prøver at tilegne sig evner og hobbyer, der gør, at han har noget at komme ud til. Men han afviser ikke, at han en dag kommer tilbage i fængsel, skriver Berlingske.dk, der har interviewet Henrik – i forbindelse med en artikelserie om resocialisering.

Da Henrik var 20 år gammel, gjorde en række hændelser tæt på ham, at han kom ud i et omfattende misbrug. Misbruget førte også til kriminalitet.

Her er et par uddrag af artiklen:

»Jeg blev taget 18. marts 2015, så jeg har siddet i lidt over to af de fem år, jeg fik. Det var et held, jeg blev taget, for ellers var jeg bare fortsat,« siger Henrik.

Men en dag skal Henrik ud igen. Planen er klar: Han skal blive ved med at male og arbejde i sin fars firma, der sælger fitness- og wellnessudstyr. Det gør han allerede fra en computer i sin celle. Han forsøger at holde sig ude af problemer og kommer nogenlunde ud af det med personalet:

»Jeg sad syv måneder i behandling for mit stofmisbrug, og jeg havde fået at vide, at hvis jeg gennemførte behandlingsforløbet, kunne jeg få min halvtid (prøveløsladelse, red.). Først efter behandlingen får jeg at vide, at det, jeg sidder inde for, kan man ikke få halvtid-prøveløsladelse for. Jeg vil ikke sige, at jeg har spildt min tid, for jeg er glad for, at jeg ikke er afhængig længere, men jeg fik falske forhåbninger.« …

»Det eneste, folk snakker om herinde er, hvordan man laver penge, og der er fandeme mange gode råd og ideer. Jeg kan ikke afvise, at jeg kommer ind igen. Det er ikke mit mål, men det kan jeg sagtens forestille mig,« svarer Henrik, da han bliver spurgt, om han kommer i fængsel igen.

 

Links til andre artikler i serien ”Tilbage til samfundet” (betalingsartikler):