Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

25-årige Edon har siddet i fængsel fem gange: ”Det er en cirkel, du ikke kan komme ud af”

Fængselsforbundets formand mener, at længere og hårdere fængselsstraffe er en forkert vej at gå, skriver Jyllands-Posten, der i en artikel fortæller om 25-årige Edon:

”Edon anede ikke, at det, han havde gang i, ville give ham en dom på syv måneders fængsel. Han havde slet ikke skænket den mulighed en tanke. Han troede, at det indbrud, han og fire andre drenge skulle ud og lave, og de våben, de havde med sig, højst ville give anledning til en afhøring hos politiet, inden han igen ville blive løsladt.

Men det var deres kriminalitet alt for grov til. Edon var 16 år, da han i 2007 blev anholdt første gang. Fordi han var under 18 år, skulle han afsone de syv måneders fængsel, som dommen lød på, på den sikrede institution for børn og unge ved Hundested i Nordsjælland. Opholdet varede tre måneder, og så blev Edon løsladt. Men da var det begyndt at gå skævt for ham, og de efterfølgende ni år skulle det vise sig, at han ville ryge i fængsel yderligere fire gange.

Han er en af gengangerne. En af dem, der vender tilbage, og som ikke er blevet mindre kriminel af, at konsekvensen ved at begå kriminalitet er, at man bliver straffet og låst inde.”

”Et fængsel er et sted for fanger at afsone. Det er ikke et sted, man kommer videre fra. Man kommer ikke videre i sit liv. Så skal der virkelig være noget, der virker,” siger Edon til Jyllands-Posten.