Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

(Foto: Bent Dahl Jensen, Café Exit)

Hygge med brætspil og pizzaer

”Det er megahyggeligt at komme her,” siger Marianne. Hun og 10-12 andre ved bordet er i gang med at spise pizza. Snakken går livligt ved bordene. Det er onsdag aften, klokken er lidt over seks om aftenen – og brætspilscaféen i Café Exit begynder med, at deltagerne spiser sammen – ofte pizza, men nogle gange serveres orientalske retter.

Marianne kommer hver gang, medmindre hun er syg eller forhindret, og hun har været med stort set siden brætspilscaféen åbnede i efteråret 2022.

”I begyndelsen kunne jeg ikke nå det, fordi jeg arbejdede i en genbrugsbutik om onsdagen. Men så fik jeg ændret arbejdstiden, så jeg kunne komme her,” siger Marianne og hun nyder fællesskabet med andre, der har siddet inde, og de frivillige.

”Vi har et godt fællesskab. Vi begynder med at spise sammen og drikker en kop kaffe, og der er tid til at snakke om, hvordan det går, og hvad der er sket siden sidst. Så spiller vi. Vi kan grine lidt og være seriøse. Og det er vigtigt – især for os med vores forskellige baggrunde. Det er ikke noget, vi snakker om – fortiden – men vi ved, at det er noget, vi har til fælles,” siger Marianne. Hun kan godt lide spil, hvor det handler om strategi, fx Ticket to Ride. ”Det er et megafedt spil – og sjovt, og det kan alle være med til.”

Godt fællesskab

Michael er en anden trofast deltager i brætspilscaféen. Han har også Ticket to Ride som et af sine favoritspil. ”Det er et af dem, jeg ofte spiller. Men der er også Sheriffen fra Nottingham og Pandemic. Her spiller man ikke mod hinanden, for det gælder om at samarbejde, så man kan pandemien nede – og det er jo meget in her efter Covid-19-pandemien,” siger Michael, der ser frem til at komme i caféen onsdag aften.

”Vi har et godt fællesskab,” siger han. ”Der bliver også nogle gange præsenteret nye spil, og det er meget spændende at prøve.”

Spillede med amerikanske kriminologistuderende

Her i begyndelsen af 2024 har fremmødet i brætspilscaféen svinget fra seks-syv personer op til 12, og Lukas – der tog initiativ til brætspilscaféen – siger, at det er gået, som han forventede. ”Nogle kommer næsten hver gang, andre kommer og holder så en pause, måske fordi de pga. arbejde eller andet ikke har mulighed for at komme. Og så vender de tilbage efter et stykke tid.”

Efter spisningen, der varer omkring tre kvarter, ryddes maden til side, og så begynder man at spille. Der er efterhånden blevet et stort udvalg at vælge imellem – nogle mere avancerede end andre. ”Vi er blevet bedre til de avancerede. Det hænger selvfølgelig sammen med, at vi har prøvet dem flere gange,” siger Lukas. Men der er spil, hvor alle kan være med.

En del af spillene er indkøbt takket være en donation fra I.F. Lemvigh Müllers Fond, som i en periode også har dækket maden.

I slutningen af april var brætspilscaféen på ”udflugt” til DIS (Study Abroad in Scandinavia), hvor de spillede og hyggede sig sammen med en gruppe amerikanske kriminologistuderende. Her deltog i alt 35 personer.

Læs mere om brætspilscaféen