Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

(Foto: Bent Dahl Jensen)

Hygge over spil og slikskål i brætspilscaféen

Hver anden onsdag aften bliver der hygget og spillet spil rundt om bordene i caféen i Saxogade 5 i København, mens der nippes til skålene med slik og chips. Ved et bord sidder en gruppe, meget koncentrerede, mens de indimellem lige skal tjekke reglerne. De er i gang med Viking Raiders – et af de mere avancerede brætspil. Ved et andet bord er man i gang med Rummikub. En er øvet, en anden spiller det for første gang. Her kan alle være med. Deltagerne er tidligere indsatte og frivillige.

Café Exits brætspilscafé så dagens lys i efteråret. Det er Lukas, der har taget initiativet – bl.a. fordi han under fængselsopholdet oplevede, hvordan brætspil kan befordre et godt socialt samvær.

”Jeg sad på en afdeling, hvor vi kunne spille Xbox. Men der var kun én konsol, så det var kun to, der kunne spille ad gangen. Og der var ikke andet at tage sig til os andre, mens vi ventede på at komme til. På et tidspunkt kom der én, som havde brætspillet Sequence med, og så gik det amok med at spille,” fortæller Lukas.

Han erfarede senere det samme i forhold til sin datter. Det var på et tidspunkt, hvor hun var otte år og ofte var helt opslugt af sin mobiltelefon. Her hjalp brætspil også til, at de kunne have noget socialt samvær uden at blive forstyrret af mobilen.

En dag, Lukas var kultureftermiddag i København og sad og spillede spil, luftede han idéen om brætspilscaféen, og de syntes det var en god idé.

Siden brætspilscaféen gik i gang en den vokset stille og roligt. Man mødes hver anden onsdag kl. 18-21. Næste gang er onsdag den 22. marts i Café Exit, Saxogade 5, 1662 København V.