Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Institutionschef afviser kritik af "luksuriøse forhold" i nyt fængsel

Michael Fønss Gjørup, der er institutionschef i Storstrøm Fængsel, mener ikke, at man kan tale om, at de indsatte har det for godt eller luksuriøst. ”Det er vigtigt hele tiden at have sig for øje, at de mennesker, vi har med at gøre her, de skal behandles ordentligt. Og dermed ikke sagt, at det er luksus forhold eller noget som helst, men de skal have nogle forhold, som man kan sige er tålelige og acceptable. Hvis vi behandler mennesker som dyr, så får vi dyr ud af dem den dag, vi løslader dem, og det er samfundet ikke tjent med,” siger han til TV2.

Institutionschefens udtalelse er et svar på den kritik, som Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod, har rejst efter at have set nogle af Station 2’s optagelser fra Storstrøm Fængsel. Peter Kofod mener, at forholdene i fængslet er for gode. ”At komme i fængsel i Danmark er faktisk lidt ligesom at komme på hotel. Man får flotte værelser, man bliver bespist med hummere, og hvis man bliver træt af det hele, kan man altid spille lidt badminton. Jeg synes faktisk, det er dybt foruroligende at se, siger Peter Kofod tilTV2

Peter Scharff Smith, som er professor ved Institut for Kriminologi og Retssociologi på Oslo Universitet, fortæller, at tanken bag Storstrøm Fængsel er at gøre rammerne så normale som muligt. Dermed forsøger man at mindske de skadevirkninger, der kan være ved at være i fængsel. 

Ifølge Peter Scharff Smith viser forskning, at indsatte kan blive “prisoniseret”. Det betyder, at de vænner sig til at være i fængsel og risikerer at komme længere væk fra samfundet. ”Jo mindre fængselsagtigt et fængsel er, jo bedre. Det kan være positivt for resocialiseringen,” siger Peter Scharff Smith til TV2. 

Se tv-klippet med Michael Gjørup på TV2’s hjemmeside

Relaterede artikler:

Kom helt ind i Danmarks nyeste fængsel med 300 kameraer, sportshal og legeplads, TV2, 24-03-2019

Har brugt 5,8 millioner kroner på kunst til kriminelle i nyt fængsel, TV2, 24-03-2019

DF om gode forhold i nyt fængsel: ”Jeg synes faktisk, det er dybt foruroligende at se”, TV2, 24-03-2019