Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Søren Pape Poulsen: ”I valget mellem ansatte og indsatte må vi stille os på de ansattes side”

Justitsminister Søren Pape Poulsen er yderst bekymret over situationen i fængslerne som beskrevet i Information i sidste uge. Han peger på, at man har iværksat en lang række afhjælpende tiltag, men han erkender også, at situationen ikke bliver løst nu og her, skriver Information.dk.

Den seneste uge har Information beskrevet, hvordan stadigt flere indsatte og stadig færre fængselsbetjente er med til at presse fængselsvæsnet. For de ansatte, der stadig er i systemet, betyder det en markant øget arbejdsbyrde og et højt sygefravær. Samtidig må de indsatte finde sig i, at den relationsskabende kontakt til fængselsbetjentene bliver mindre, og i udvalgte lukkede fængsler bliver de indsatte låst inde i egen celle i længere tid.

”Det er selvfølgelig barsk, at de indsatte eksempelvis bliver låst inde i længere tid, men når man skal vælge mellem to onder, så er vi nødt til at passe på vores fængselsbetjente, for de skal også kunne overkomme det,” siger Søren Pape Poulsen til Information.dk.

Som beskrevet i sidste uge er konsekvensen af den øgede indespærring af de indsatte ifølge forsker Linda Kjær Minke, at det kan gå ud over deres resocialisering.

Søren Pape Poulsen siger hertil: ”Jeg er helt klar over, at det kan presse nogle indsatte. Men i valget mellem de ansatte og de indsatte må vi jo stille os på de ansattes side. På lang sigt kan det selvfølgelig give en udfordring, men her og nu er vi nødt til det for at passe på fængselsbetjentene.”

Han tilføjer senere i interviewet: ”Hvis vi i en periode må lukke de indsatte inde lidt længere, fordi personalet er presset, så er det træls for de indsatte. Men det er jo ikke en flok artige spejdere, så de overlever nok, at indsatsen for dem ikke bliver skruet helt op i et stykke tid. Mange af dem skal jo heldigvis sidde der mange år, og så må man tage fat i resocialiseringen senere, når situationen er anderledes.”

Læs hele artiklen på Information.dk (betalingsartikel)