Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Formanden for Det Kriminalpræventive Råd: Hvornår får vi en bandepakke med forebyggelse?

”Vi har ikke behov for en fjerde bandepakke med mere straf – der er snarere brug for en bandepakke med effektive forebyggelsesindsatser,” skriver formanden for Det Kriminalpræventive Råd, Erik Christensen, i et debatindlæg på rådets hjemmeside. Han skriver blandt andet:

”Bandekonflikten er blusset op med 13 bande- og rockerrelaterede drab i årets første ni måneder. De nye tal for drab og skudepisoder lander midt i de politiske forhandlinger om politiets budget, og ifølge Jyllands-Posten 9. november er der forslag om en ny bandepakke, strafskærpelser og flere sanktioner.
Jeg mener, at flere stramninger og endnu en bandepakke ikke er vejen frem, for strafskærpelser alene løser ikke problemerne. Tiden er til veldokumenterede tiltag, der har en reel og langtidsholdbar effekt. Vi skal hjælpe bandemedlemmerne med at forlade miljøet, og vi skal sikre, at børn og unge ikke havner i bandernes klør.

Der er især behov for tidlig forebyggelse, så færre børn og unge havner i kriminalitet. Jo tidligere vi griber ind, jo større er chancen for, at vi kan fastholde dem i en hverdag med skolegang og fornuftige fritidsinteresser. Vi skal undgå, at drengene lever det vilde gadeliv, hvor de let bliver hvervet af bander. Forældrene skal på banen langt tidligere, og vi skal give dem hjælp til at tackle problemerne. Også fritidsjobs, mentorordninger og helhedsorienteret gadeplansarbejde er eksempler på virkningsfulde indsatser,” skriver formanden for Det Kriminalpræventive Råd.

Læs hele debatindlægget på Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside