Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Isak går mod strømmen og tager en uddannelse efter fængselsdom på otte år

Mens 38-årige Isak Morten Jiman sad i fængslet, fik han tid til at revurdere sit liv – efter en ubetinget fængselsdom på otte år, fordi han havde smuglet hash fra Marokko ind i Danmark. ”Jeg vidste i hvert fald, at jeg ikke skulle ud og være kriminel, men jeg havde ikke de helt store fremtidsplaner,” fortæller han til magasinet Public Service på P1.

Han havde ingen uddannelse, men havde dog en svag drøm om at blive bygningskonstruktør, og så havde han en vision om, at hans eftermæle ikke skulle være en kriminel løbebane skriver DR Nyheder. Med hjælp fra en studiestøtte fra Ungdommens Røde Kors fik Isak taget en HF-uddannelse, imens han afsonede sin straf. Det blev adgangsbilletten til ingeniøruddannelsen på Danmarks Tekniske Universitet, som han nu er i gang med.

Det er halvandet år siden, Isak Morten Jiman blev løsladt, og i dag bor han på Nørrebro i Købehavn med sin kæreste og sin datter.

Læs hele artiklen på DR Nyheder