Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Fængselsbetjente undsiger Papes syn på indsatte

Justitsminister Søren Pape Poulsen vil tage mindre hensyn til indsatte og gøre det hårdere at være buret inde i et dansk fængsel. Men det er den forkerte vej at gå, mener både fængselsbetjentenes fagforening og Det Kriminalpræventive Råd: Tænk på, hvad det er for uhyrer, vi kommer til at lukke ud, skriver Berlingske.dk.

Danmarks selverklærede tryghedsminister vil ikke finde sig i, at dømte kriminelle har det for godt, imens de udstår deres straf. ”Det skal være mere hårdt at sidde i fængsel,” siger Søren Pape Poulsen (K) i et interview med Berlingske.

Men fængselsbetjentenes fagforening hilser ikke ministerens hårde linje velkommen, og formanden undrer sig over ministerens kritik.

”Vi sidder altså ikke i rundkreds med fangerne længere og spørger dem, hvad de har lyst til. Jeg tror ikke, der er nogen, som vil kalde mig for blødsøden, og slet ikke de fanger jeg har mødt gennem tiden. Men jeg sætter en ære i at være tydelig omkring, hvor mine grænser går, og det respekterer de fleste fanger, fordi jeg ikke tager den sidste rest af menneske fra dem, selv hvis de sidder inde for den værste forbrydelse,” siger formand Kim Østerbye: ”I samme øjeblik, du gør det, vil de opføre sig som dyr”.

Hos Det Kriminalpræventive Råd ser man heller ikke noget behov for en hårdere linje over for indsatte. Ifølge formand Henrik Dam viser ”rigtig meget” forskning både nationalt og internationalt, at hårdere fængselsstraffe er den forkerte vej at gå.

”Forskning tyder på, at jo hårdere og længere straffen er, desto større risiko er der for, at den kriminelle falder tilbage i en kriminel løbebane, når vedkommende bliver løsladt,” siger han til Berlingske.dk og peger på, at forskningen heller ikke tyder på, at hårdere straffe har nogen afskrækkende effekt.