Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

”Jeg er mor til et menneske, der er kommet på gale veje”

“Hvordan motiverer man kriminelle til et andet liv end det som fængselsindsat? Og er det vigtigt? Søren Pape mener ikke, at resocialisering af bandemedlemmer skal prioriteres, men hvem skal så sikre, at de fungerer som mennesker og måske kommer ud på den anden side?” spørger Anne Andresen, der er mor til en indsat, i et debatindlæg i dagbladet Information. Hun skriver blandt andet om besværet med at bestille tider til besøg. Og hun skriver videre:

”Jeg er mor til et menneske. Et menneske, der ved, han er kommet på gale veje, men endnu ikke kan se en alternativ vej.

Når vi besøger ham, har vi det rart. Vi snakker om indretning af stuen, om politik, arbejde, fødselsdage, gæster, musik – men vi snakker også om den frustration og usikkerhed, der er min søns dagligdag. Og vi snakker om frustrationen og sorgen, der fylder hos os.

Og noget rykker sig, når han ser os alle fire, når vi har det rart, når han mærker, at vi er der og altid vil være der, når vi uden fordømmelse stiller ham spørgsmål til refleksion. Og jeg tænker, at det kunne rykke endnu mere, hvis vi kunne besøge ham oftere.

Resocialisering er ikke i fokus i den nye bandepakke. Tværtimod. Ikke med et eneste ord nævnes den indsats, der er nødvendig for at motivere et menneske til at indgå i et exitforløb. Ikke med et eneste ord nævnes de nedskæringer, som underminerer muligheden for besøg og giver fængselsbetjentene så meget at lave, at de ikke har tid til at se sig selv som mennesker, der kan gøre en forskel. …”

”Jeg ønsker mig, at vi som samfund arbejder på at sikre, at alle borgere kan leve et meningsfuldt liv uden frygt for kriminalitet. Derfor bliver vi nødt til at arbejde med de mennesker, der begår kriminaliteten. Forebyggende og resocialiserende. Og i høj grad motiverende. Give dem fællesskaber, mening i tilværelsen, rum for refleksion. Ingen vælger et kriminelt liv, hvis der er et alternativ.

Vi bliver nødt til at arbejde med dem, der begår kriminaliteten. For deres egen skyld, og for samfundets. Og måske for fængselsbetjentenes sikkerheds skyld.

Jeg er mor til et menneske, som jeg af hele mit hjerte ønsker et godt liv, som også kan bidrage til det store fællesskab. Med bandepakken svigter Søren Pape os alle sammen,” slutter Anne Andresen debatindlægget i Information.