Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:
Borgmester serverer caffelatte i Café Exit

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev fik en snak med Tom Rostved over caffelatten. (Foto: Bent Dahl Jensen)

Borgmester serverer caffelatte i Café Exit

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, Anna Mee Allerslev (RV), fik god brug for sin caféerfaring, da hun fredag den 28. september 2012 var i ”politikerpraktik” i Café Exit i anledning af, at det var “Frivillig Fredag”, hvor flere københavnske politikere var i praktik i forskelligt frivilligt arbejde i København.

Anna Mee Allerslevs ”praktik” fandt sted i anledning “Frivillig Fredag”, som holdes den sidste fredag i september for at gøre opmærksom på det store frivillige arbejde, der sker rundt omkring i foreninger og organisationer som Exit. I den anledning besøgte en række københavnske politikere forskellige steder, hvor der foregår et frivilligt arbejde – og Anna Mee Allerslev havde valgt at besøge Exits café i Saxogade 5.

Borgmester-praktikken begyndte med en introduktion, hvor medarbejdere, frivillige og indsatte fortalte om Exits sociale og beskæftigelsesmæssige indsats for at støtte indsatte og ex-indsatte, der ønsker ”at starte på en frisk”. Det førte til mange samtaler med borgmesteren om, hvordan udslusningen kan gøres bedre, om mentorforløb, frivilliges engagement i arbejdet – og også retspolitikken kom på dagsordenen.

 

“Det er nogle rigtig gode spørgsmål”

Tom Rostved, der bliver løsladt midt i december og nu bor på en af Kriminalforsorgens pensioner, fortalte, hvordan Exit har hjulpet ham – og han havde også et par spørgsmål.

– Der er ikke mange stemmer i at hjælpe kriminelle, så hvorfor gider du være her? Du har siddet og skrevet en masse ting ned, men hvad sker der så? spurgte Tom Rostved borgmesteren.

– Det er nogle rigtig gode spørgsmål, kvitterede Anna Mee Allerslev.

– Du har ret i, at der ikke er ret mange stemmer i at ville gøre noget godt for kriminelle. Det har ændret sig i de seneste ti år under VK-regeringen, som er gået meget op i at have en hård retspolitik. Så der er ikke særlig mange stemmer i at gøre noget godt, hverken før, under eller efter afsoningen. Der har også været en diskussion om, man må have mobiltelefon og adgang til internettet under afsoningen.

– Jeg synes, det er interessant, da jeg har læst jura og synes det er et interessant område. Men jeg synes også, at noget af det grundlæggende for et samfund er, hvordan vi behandler hinanden – og ikke kun os, som har det nemt, men også, hvordan vi, der har det nemt og godt, behandler dem, der har det svært. I Det Radikale Venstre er vi socialliberale, og det sociale i vores politik er, at vi vil behandle dem, der har det svært, ordentligt.

– Konkret går jeg nu hjem, tænker mere over det og snakker med dem, der har forstand på det her område for at udvikle en politik, og det tager noget tid. Jeg prøver udvikle politikken i samarbejde med dem, det handler om – altså både jer, men også eksperterne – for at finde ud af, hvilke erfaringer vi har fra ungeområdet i kommunen, fra andre kommuner, fra andre lande, fra frivilligorganisationer. Når vi så har lavet et nyt program, skal vi se på, hvad det koster – og finde pengene. Så det er en lang proces. Men det er et område, hvor vi skal blive bedre, sagde Anna Mee Allerslev.

Efter introduktionen var det tid til ”café-praktik”. Beskæftigelses- og integrationsborgmesteren, der tidligere har arbejdet i en café, fik en hurtig instruktion af caféleder Henning Nordager Thonbo i at betjene kaffemaskinen. Det varede da heller ikke længe, før hun langede caffelatte og toast over disken til caféens gæster. Hun og Tom Rostved fik også en latte – og så fortsatte snakken ellers sammen med Exits organisationschef, Ann Skov Sørensen.