Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Antallet af bandemedlemmer er begyndt at stige igen

På fem år er antallet af registrerede rocker- og bandemedlemmer faldet med over 600 personer, viser politiets tal. Den aktuelle konflikt har dog atter sat gang i rekrutteringen, skriver Politiken.dk. Avisen skriver videre:

I 2012 var der ifølge Rigspolitiets tal 1.863 mennesker med forbindelse til enten en rocker- eller bandegruppering, hvoraf to tredjedele af medlemmerne tilhørte rockerne med Hells Angels og Bandidos i spidsen.

Da tallet senest blev opgjort 1. januar i år, var det faldet til 1.257 aktive i det kriminelle miljø – eller med andre ord en nedgang på over 600 mennesker.

Den seneste udvikling er ifølge flere iagttagere med til at illustrere, at den optrappede konflikt i København kun giver et øjebliksbillede, som man skal være forsigtig med at generalisere ud fra.

Men ifølge Michael Kjeldgaard, politiinspektør i Rigspolitiets nationale efterforskningscenter, NEC, som opgør antallet af rocker- bandemedlemmer på nationalt plan, er udviklingen igen begyndt at gå den anden vej.

»Nu har vi en situation, hvor konflikten eskalerer, og det har den gjort gennem de sidste 6-8 måneder. Så begynder politiet at have øget fokus på det her indsatsområde, og så kan vi se, at der igen sker en øget registrering. Det er der sket gennem de seneste måneder. I en konflikt ser politifolk mere, og de kan derfor dokumentere mere«, siger Michael Kjeldgaard.

Han kan endnu ikke sætte tal på den øgede registrering.