Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Køges exitprogram for bandemedlemmer vækker opsigt i Chicago

Køge Kommunes exit-program for rockere og bandemedlemmer har vakt opsigt i Chicago. Kommunen har nu modtaget en amerikansk pris for indsatsen for at få rockere og bandemedlemmer ud af det kriminelle miljø, skriver Politiken.dk. Avisen skriver videre:

I årene 2013-2016 er 12 rockere og bandemedlemmer hjulpet til en mere normal tilværelse gennem Køge Kommunes exit-program ‘Myndighedsexit’. Køges succes med de 12 personer udgør 11 procent af alle exit-aftaler, der er lavet i hele landet.

Resultatet og den metode, som bliver benyttet, vandt i går prisen ”Superior accomplishments in gang intervention”, som blev uddelt af forskningscentret National Gang Crime Research Center under en konference i Chicago.

Borgmester Flemming Christensen (K) er glad for, at Køge Kommunes metoder til at hjælpe bandemedlemmer ud af kriminalitet, nu er kommet på verdenskortet.

”Det er enormt spændende, at en by som Chicago, der om nogen har udfordringer med bander, finder vores arbejde i Køge så interessant,” siger han til Politiken.dk.

 

Andre kommuner bør følge Køges succes med at få unge ud af bandemiljøet, og indsatsen bør koordineres, siger formanden for Det Kriminalpræventive Råd, Henrik Dam. Det skriver Politiken.dk. Avisen skriver videre:

Formanden er glad for, at Køge Kommunes exitprogram netop har fået en amerikansk pris, som blev uddelt af forskningscentret National Gang Crime Research Center under en konference i Chicago.

”I Køge gør de det rigtige. De tager udgangspunkt i det enkelte individ og finder ud af, hvad sådan en person har brug for. Det er som regel bolig og økonomi. Det lyder banalt for alle os andre, som har været vant til fra en ung alder at skulle sørge for både bolig, økonomi og uddannelse. Men mange af disse bandemedlemmer har aldrig prøvet det før,” siger Henrik Dam til Politiken.dk.