Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Voldsofre vil have hjælp hellere end hårde straffe

For mange af de mænd og kvinder, som har været udsat for en forbrydelse og kontakter Foreningen Voldsofre, er det ikke så afgørende, hvor lang straf deres gerningsmand bliver idømt. Det siger foreningens talsmand, advokat Helle Hald, i en artikel på Information.dk. Hun kan se både fordele og ulemper i et forslag om at indføre minimumsstraffe for grov vold.

”For den, som ikke længere tør gå på gaden, og hvis liv er blevet fuldstændigt sat i stå i en lang periode, er det fuldstændig underordnet, om en gerningsmand for eksempel bliver straffet med tre eller fem måneders fængsel. Det mærker man simpelthen ikke,” siger Helle Hald.

Ifølge Helle Hald er der mange voldsofre, der ikke føler, at gerningsmandens straf står mål med den krænkelse, de har været udsat for.

”Men samtidig kan vi da ikke lade være at tænke på, at det koster mange penge at hæve straffene. Der håber vi da, at der også kan blive flere penge til at hjælpe voldsofrene i deres liv og færden efter forbrydelsen. Der er rigtig mange, som mangler økonomisk opbakning til det efterværn, som er nødvendigt,” siger hun.

Information.dk skriver, at Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti støtter et forslag fra Venstre om at indføre

såkaldte “normalstraffe”. Det betyder, at dommere bliver pålagt at idømme en vis minimumsstraf for grov vold og uagtsomt manddrab, fx når forbrydere mishandler eller torturerer deres ofre ved at afklippe fingre, ører eller andre legemsdele.

Dommerforeningen advarer politikerne mod at blande sig, når dommere idømmer straf.

”For man kan ikke lovgive om alle de tilfælde, der findes i domstolene. Alle sager er konkrete, og alle sager er meget forskellige, siger formand for Dommerforeningen Mikael Sjöberg til Ritzau.

  • Link til artikler:

Voldsofre vil have hjælp hellere end hårde straffe, Information.dk, 26-01-2018

V og DF vil pålægge domstole at idømme hårdere straf for vold, Information.dk, 26-01-2018