Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Tom er tidligere indsat: Jeg mødte tilgivelse i fængslets kirke

Journalist Anders Kynde var med, da Fangekoret den 20. januar gav koncert i Lystrup Kirke. Det har han skrevet om i en artikel på ”Kirken i Østjylland”, hvor Tom Hansen, der nu er løsladt og er ansat som projektmedarbejder i Café Exit, fortæller om baggrunden for sangen ”En fejl begået på 44 år”. Her er et uddrag af artiklen:

Pludselig sad Tom Hansen i fængsel. Han havde fået en dom på syv års fængsel, som i starten skulle afsones på Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund.

Det var i fængslet, han begyndte at komme i kirken. Hvilket var en anelse paradoksalt, fortæller Tom Hansen, idet han stort set ikke havde været i en kirke, siden han blev konfirmeret.

“Jeg var ikke specielt troende. Faktisk havde jeg otte år tidligere meldt mig ud af folkekirken, fordi jeg ikke følte nogen tilknytning til den. Jeg syntes egentlig bare, jeg gik og betalte penge til noget, jeg ikke brugte. Det var ligesom at betale til et fitnesscenter, man aldrig kom i,” forklarer han.

“Men når man var havnet i en situation, som jeg var havnet i, havde man meget brug for tilgivelse. Der var rigtig mange, jeg søgte tilgivelse fra, men ikke mindst også tilgivelse fra mig selv,” siger Tom Hansen.

En dag kom korlederen i Fangekoret, Louise Adrian, ind på fængselsafdelingen og spurgte, om nogen af de indsatte havde lyst til at komme med i kirken og synge.

“Jeg tænkte, at det var bedre end at sidde i cellen og kigge ind i væggen, så det blev starten på min redning,” fortæller Tom Hansen.

“I kirken snakkede præsten en masse om tilgivelse. Og hvis Gud tilgiver alt, så tilgiver han vel også mig for det, jeg havde gjort. Samtidig var jeg også nødt til at tilgive mig selv, for ellers kunne jeg ikke komme videre. Jeg hang fast i at bebrejde mig selv hele tiden, og det gjorde, at jeg ikke kunne starte forfra,” forklarer han.

“I kirken blev jeg mødt med en åbenhed og fordomsfrihed. Jeg tilgav mig selv og fik tilgivelse fra Gud og mennesker. Jeg kunne mærke, at det gav mig en ro, som jeg aldrig nogensinde havde oplevet før. Det gav mig en lykkefølelse,” forklarer Tom Hansen.