Spring menu over og gå til indholdVend tilbage til forsidenGå til vores guide for tilgængelighedNæste indlæg: Forrige indlæg:

Vold og trusler mod fængselsbetjente falder til laveste niveau i seks år

Antallet af episoder med vold og trusler mod ansatte i Kriminalforsorgen er faldet med 45 procent i perioden 2017-2022 til det laveste niveau i seks år, skriver Kriminalforsorgen. Konkret er antallet af episoder faldet fra 679 i 2017, hvor antallet var på sit højeste, til 374 i 2022. Faldet er sket i en periode, hvor antallet af indsatte samtidig er steget med 18 procent.

Kriminalforsorgen har i flere år haft et massivt fokus på medarbejdernes trivsel og arbejdsmiljø. Og her er nedbringelse af vold og trusler et vigtigt element.

Kriminalforsorgens direktør, Ina Eliasen, understreger, at arbejdet langt fra er slut, selvom det er glædeligt, at det systematiske arbejde med at identificere problemerne og igangsætte de rette forebyggende indsatser har båret frugt.

”Vold og trusler mod vores ansatte er helt og aldeles uacceptabelt, og en episode er en for meget. Derfor er det selvfølgelig glædeligt, at antallet af episoder fortsætter i den rigtige retning – nedad. Vold og trusler vil aldrig blive accepteret, og derfor undersøger vi hele tiden, hvordan vi kan øge indsatsen med at forebygge vold og trusler rettet mod vores medarbejdere,” siger Ina Eliasen.

Læs hele artiklen på Kriminalforsorgens hjemmeside